Різдвяне привітання Всеукраїнського Євангельсько-Баптистського Братства

"Слава Богу на висоті, і на Землі спокій, у людях добра воля" (Луки 2:14)

Дорогі Брати та Сестри! Любі Друзі в Україні та в діаспорі! Всеукраїнське Євангельсько-Баптистське Братство щиро вітає Вас із славним святом Різдва Христового та з Новим Роком.

Різдво величне й радісне свято! Воно приносить нам потіху, радість і спокій. Воно говорить нам, що Бог зацікавлений нашим світом і що Він має для нього Свій накреслений план. Каже нам, що ми не залишені Богом, а також що Він контролює долі людства.

Понад дві тисячі років тому у Вифлеємських степах ангели проголосили чудові слова: "І на землі спокій". Як тоді, так і тепер наш світ не має спокою. Його немає в сімях, суспільствах, країнах і між країнами світу. Люди не мають спокою, бо покинули Бога. "Для безбожних спокою немає", – говорить Господь (Іс. 48:22). А тому Святе Письмо закликає всіх словами "Примиріться з Богом!" (2 Кор. 5:20).

За часів пророка Єремії урядовці говорили: "Мир, мир, а миру не було!" (Єр. 6:14). Сьогодні більш як коли-будь наш світ говорить про мир, а миру нема...

Через пророка Ісаю Бог дав людям обітницю про спокій: "Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть імя Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру" (Іс. 9:5)...

В Особі Ісуса Христа Бог сповнив Свою обітницю для людства про мир. У Христі повнота дійсного спокою. По-перше, через Нього кожний може мати спокій із Богом: "Усе ж від Бога, що нас примирив із Собою Ісусом Христом і дав нам служіння примирення" (2 Кор. 5:18). Христос узяв на Себе наші гріхи – причину конфлікту з Богом і в такий спосіб прощений грішник може мати мирні взаємовідносини із своїм Творцем. Прийняття Христа до свого серця як Князя миру дає нам внутрішній спокій. Де Христос – там мир. Ісус сказав: "Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю. Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться" (Ів. 14:27). Навіть серед найгрізніших життєвих буревіїв можемо мати спокій, бо Христос, Князь миру, перебуває в наших серцях. Коли маємо внутрішній спокій, тоді можемо мати мирні взає-мовідносини з іншими людьми. "Бог дав нам служіння примирення". Христос сказав: "Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть" (Мат. 5:9). Зможемо бути миротворцями тільки тоді, коли Князь миру перебуває в наших серцях.

Христос – Месія спокою. Ісус справді є Князем миру. Мир, який Він дарує, перевищує всяке розуміння. "А мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки в Христі Ісусі" (Фил. 4:7). Коли ап. Павло писав ці слова, він знаходився у вязниці в Римі. І в таких обставинах він мав спокій у своєму серці. Божий спокій є щось більше і вище, ніж відсутність конфлікту або війни. Його спокій дає віруючому внутрішню певність, надію, задоволення, i радість. При всяких обставинах Свого життя на землі Христос мав спокій. Навіть у найтяжчий момент на Голгофському хресті Він молився: "Отче, відпусти їм, - бо не знають, що чинять вони" (Лук. 23:34). Це дійсно є спокій від Бога.

Як можемо мати спокій від Бога? Цей спокій є дарунком Бога. Ніхто і ніщо інше в цьому світі не може його нам дати. Навіть найбільш софістичні зброї нашого часу не можуть нам його дати. Різні забезпечення цього світу не спроможні його дати. "Зоставляю вам мир", – сказав Христос. Він бо наш мир" (Еф. 2:14). Спокій – дар Божий, і його необхідно прийняти вірою. Треба себе віддати в руки Божі, довірити Йому все наше життя.

Мир на Землі – це святкувати Різдво з вірою, що з нами і в нас є Князь миру Ісус Христос.

Любі Брати та Сестри, просимо прийняти від Всеукраїнського Євангельсько-Баптистського Братства найщиріше вітання: "Христос Народився!" Славімо Його! Бажаємо всім Вам Веселих Свят і Богом благословенного 2003 року! Нехай мир Божий наповнить ваші серця радістю й щастям!

З любовю, Ваші в Христі

пастор д-р В. Домашовець – почесний голова,

пастор д-р І. Ковальчук – голова,

пастор д-р Й. Іваськів – ген. секретар,

пастор д-р В. Кравчук – секретар